Paristolähettiläällä riittää virtaa

Katso ympärillesi, kuinka monta paristo- tai akkukäyttöistä laitetta näet? Paristot ja akut tuovat virtaa moniin arkipäiväisiin laitteisiin, kuten kännyköihin, tietokoneisiin, kelloihin, leluihin, taskulamppuihin ja pelikonsoleiden ohjaimiin. Kun paristosta loppuu virta tai akkua käyttävä laite ei enää toimi, on aika antaa paristoille ja akuille uusi elämä kierrättämällä ne. Kierrättäminen on helppoa, hauskaa ja hyödyllistä – lähimmän kierrätyspisteen löydät jokaisesta paristoja ja pienakkuja myyvästä kaupasta. Kierrätetyistä paristoista ja akuista saadaan raaka-aineita mm. uusiin akkuihin. Mistä sinua lähin paristokeräyslaatikko löytyy?

Paristojen ja pienakkujen kierrätystä Suomessa organisoiva Recser Oy järjestää yhdessä Tukesin ja Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry:n kanssa toista kertaa kampanjan, jossa peruskoululaisia kannustetaan kierrättämään kotoa löytyviä paristoja ja pienakkuja oikein ja turvallisesti.

Ilmoita siis luokkasi mukaan tähän hauskaan Paristolähettiläällä riittää virtaa! -kierrätyskampanjaan ja kannusta oppilaitasi kierrättämään kodeista löytyvät käytetyt paristot ja pienakut. Oppilasmäärään suhteutettuna eniten paristoja ja pienakkuja kierrättäneet luokat palkitaan 400 euron summalla luokkaretkikassaan. Palkintoja on kaksi, yksi ala- ja yksi yläkouluille. Lisäksi Instagramiin paristokierrätysaiheisen kuvan lähettäneiden oppilaiden kesken arvotaan yllätyspalkinto.

Tutustu kampanjamateriaaliin ja -ohjeisiin täällä ja ilmoita luokkasi mukaan kampanjaan täyttämällä tiedot ilmoittautumislomakkeelle.

Kampanjan loputtua voit ilmoittaa koulusi keräystuloksen täällä.

Sieppaa